26 december 2013

1/7

Als ik nu nog 7 blogberichten schrijf dit jaar, dan zit ik aan een gemiddelde van 4 per maand. Niet vet precies. En zeggen dat er tijden waren dat ik in een ver blogverleden 3 berichten per dag wou schrijven en dat niet kon omdat anders niemand nog zou kunnen volgen. Overlopend van inspiratie. De tijden zijn veranderd. Of misschien is de tijd veranderd.

Naar het schijnt heb je, als je pensioengerechtigd bent, geen tijd meer over. Ik heb er nu al geen meer over, dus dat belooft. Misschien moet ik mijn aanvraag al indienen. Vermoedelijk zou ik niet veel meer doen dan nu het geval is. Al zou ik dan misschien wel tijd hebben voor mijn huis. Om het proper te houden bijvoorbeeld (hoe doet iedereen dat toch? En ja, ik ken mensen zonder poetsvrouw). Om te schilderen. Gaten in de muren op te vullen. Met mijn kinderen bezig te zijn (ah, die willen dat vermoedelijk niet meer). Eindelijk dat plan van de verbouwing te tekenen (het moest al klaar zijn). Om tijd te hebben voor mijn lief zonder elke keer te denken aan wat er nog van werk ligt te wachten in mijn huis.

Ik volgde een cursus time management. Op zich best wel interessant, maar niet alle tips vond ik zo geschikt voor een moeder met twee kinderen, een huis in afbetaling en een nog noodzakelijke verbouwing. Dienstencheques (ja, maar je moet ze toch betalen). Collect & go (ja, maar het kost meer). Tijdskrediet opnemen (yeah right, en wie zal de rekeningen betalen?). Soms denk ik dat het enige waar ik nog aan denk geld en tijd is. Al klopt dat niet echt. Ik denk zelfs aan dingen waar ik niet aan wil denken.

Soms denk ik dat het tijd is dat ik weer eens wat leuke dingen post. Vanaf morgen dan.

Beloofd.

17 opmerkingen:

 1. Er zijn zelfs momenten dat ik geen tijd heb om aan geld te denken. En om tijd te kopen, heb ik dan weer geen geld. Zouden ze dat bedoelen met 'time is money'? Hm.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik jouw werk zou doen, zou ik echt constant lopen denken en piekeren. Dat merk ik als in in mijn tuin werk, dat is echt niet goed voor mijn gemoed ;-). En tijd is geld, dat wisten ze vroeger al, het wordt alleen maar erger.

   Verwijderen
 2. Ik heb drie kinderen, wel een job waar ik veel tijd over heb, onderwijs, dat wel, geen poetsvrouw , en een vijftal jaren geleden hetzelfde gevoel, maar de jongste os nu 15, de oudste 20, nog alledrie thuis, maar het gaat precies veel beter....dat taxirijden is gelukkig voorbij !!!! Ze moesten geen kindergeld geven, maar kilometervergoeding.....op onze leeftijd toch al minder of geen geldzorgen meer, en die kinderen!!!!die kunnen meehelpen ! Afwassen, houthalen, strijken,stofzuigen.....elk zijn taakje, en in ruil betalen wij de gsmkaart
  Alléik wil u feitelijk maar zeggen : het betert !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn oudste wordt morgen 15, de jongste is 13. Het zal inderdaad wel beteren, maar ik heb ook nog een vriend die niet bij mij woont, waardoor ik soms dagen niet thuis ben (of hij is hier). Dat is ook tijdrovend natuurlijk (maar niet tegen mijn goesting, hé, voor alle duidelijkheid). En ja, ze kunnen ook dingen doen, ze kuisen zelf hun kamer en zo, maar ze zijn hier ook maar 8 dagen op 14, waardoor het precies nog meer overhoop ligt als ze hier zijn. Ah. Waar zaag ik eigenlijk over... ;-)

   Verwijderen
 3. die cursus time-management was dus eerder een kwestie van waste of time?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (en ow verdorie, ik heb ook een stervend blog)

   Verwijderen
  2. Het was voor het werk en dus wel interessant, hoor, maar deze tips vond ik wat minder. Iedereen vond die geweldig, maar ze waren allemaal een deel van een koppel. Ik heb maar wijselijk gezwegen. ;-)

   Verwijderen
 4. Anoniem12/27/2013

  Ik ben het eens met Vee, het betert wanneer de kinderen wat ouder zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik wel zeker van. Zeggen de oudere collega's op het werk ook. Net zoals: je kan op een gegeven moment weer verlof voor jezelf opnemen ;-)

   Verwijderen
 5. Ik ben nu al benieuwd naar de nog aangekondigde 6...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tweede komt er zodadelijk aan ;-)

   Verwijderen
  2. Blij dat je je blog nog eens van onder het stof haalt... Misschien ben jij veranderd he Elke en niet de tijden. Pendelen tussen twee huizen is inderdaad plezant maar tijdrovend. Dat merk ik ook, zelfs al is de afstand voor mij nu een pak kleiner geworden. Geniet van de feestdagen. Ik kijk uit naar de laatste blogjes van dit jaar. En volgend jaar weer vollen bak!?!

   Verwijderen
 6. troost je, eens de kinderen het huis uit zijn komen er het eerste jaar precies zeeën van tijd op je af....tot ze je vragen voor de klusjes en zo :-)
  prettige dagen Elke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En ze weten dus dat ik het kan, hé, dat komt niet meer goed... ;-)

  Ook voor jou fijne feesten! En welkom terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen lief, geen kinderen, geen verbouwingen, en nóg heb ik tijd tekort om alles te doen wat ik zou willen doen. Ik geef toe: ik ben gewoon lui (én ik heb geen kuisvrouw ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem12/28/2013

  Ach, vroeger had ik ook nooit of tijd of geld en meestal geen van beide ... Nu heb van beide een beetje maar doe er niets mee. Zo is het altijd iets hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En niemand die hier chapeau zegt voor hetgeen je WEL gedaan krijgt. Ik heb veel meer tijd dan de gemiddelde mens, en als ik soms zie wat ik op een dag maar klaar krijg ...
  Probeer de komende dagen dus maar wat te genieten, als bloggen daarbij hoort, goed, en anders wachten we wel. Niets moet !

  BeantwoordenVerwijderen