30 december 2012

Morgen

Ik ben wat lui geworden de laatste tijd. Maanden. Jaren. Er is zoveel dat ik wil doen, maar ik begin er niet aan. Geen zin. Geen tijd (huhu). Te laat. Te vroeg. Misschien moet ik mij wat voornemen voor het nieuwe jaar. Iets anders dan 'ik neem vanaf 2 januari op het werk elke dag de trap' of  'ik ga meer lopen'. Iets ik-moet-iets-aan-mijn-luiheid-doen. Ooit was er een tijd dat ik overliep van energie en enthousiasme. Ik zie dat nu bij mijn 12-jarige dochter en ik vraag mij af waar ik ooit de tijd en de goesting vond om uuuuuuren aan een stuk te tekenen. Ik heb daar geen zin meer in.

Neem nu vandaag. Ik ben de kinderkamers aan het afwerken. Dat uit zich in schilderen met verf (uiteraard) die twee uur moet drogen tussen de twee lagen. Twee uur om iets anders te doen. En wat doe ik: ik verpruts mijn tijd op het internet, met het eten van dingen die ik niet moet eten (wegens de al gemaakte voornemens) en met denken wat ik nog allemaal zou willen doen, maar nooit aan begin.

Daarnaast begin ik vreselijk moeite te krijgen met deadlines. Mijn werk bulkt van de deadlines en dus wil ik ze thuis niet meer. Ik word er moe van. Lastig. Vervelend. Ik haat kerstkaarten schrijven, want die moeten de deur uit. Ik krijg de zenuwen van die rekening die tegen een bepaalde dag moeten betaald worden, dus ik betaal ze te laat. Nah. Zal ze leren. Ik word lastig van het idee dat iets moet tegen een bepaalde tijd. En ik weet niet waarom.

Ik wou zoveel doen in deze vakantie. Ik heb dingen gedaan, ja, maar niet genoeg. Terwijl ik weet dat ze eens moeten gedaan worden. Maar ik heb geen zin. En 't is nog maar een paar dagen te gaan...

Maar morgen!

Morgen ga ik bergen verzetten.

En als u mij niet gelooft, dan maak ik u iets anders wijs.

19 opmerkingen:

 1. Zeg niet te streng voor uzelf hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wees gerust, ik kan heel lui zijn als ik wil ;-)

   Verwijderen
 2. Ik heb dat ook met deadlines. Ik had dat zelf niet door tot nu. Vandaar dat ik mijn kerstkaartjes ook nog moet maken en opsturen. Maak ik mezelf wijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geen fluit gedaan, deze vakantie, ondanks allemaal voornemens. Blijkbaar was het nodig, even lekker niksen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al teveel vakanties geen fluit gedaan, het begon zowaar gênant te worden. Maar ik hoop van harte dat jij ervan genoten hebt ;-)

   Verwijderen
 4. Je mag morgen andere dingen dan bergen verzetten als je wil, hoor. Zoals de afwas van de tafel naar het aanrecht ;-) (na afloop van het "oudejaarsdiner" natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. blij dat ik van dienst kon zijn bij deze zeer gezellige en lekkere avond ;-)

   Verwijderen
 5. Anoniem12/31/2012

  Joh, je hebt het wel moeilijk, Elke. Dus die bergen zullen dan wel niet verzet worden. Maar een rondje bloggen is ook werken hoor. Dat is geen verprutsen van tijd (als ik dat toegeef ben ik ook zeer schuldig namelijk :-), maar gewoon een nuttige tijdbesteding.
  Hoe dan ook, ik wens je een rustige jaarwisseling en een heel fijn 2013 toe. Ik kom in dat jaar zeker regelmatig langs want jij schrijft je ellendige gevoelens zo leuk op. Ik blijf hier in de lach schieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn god, ik kom hier blijkbaar over als iemand met zwarte gedachten of zo... Wees gerust, het is schromelijk overdreven. Godzijdank. En bedankt voor het compliment!

   Verwijderen
 6. De enige bergen die ik heb verzet deze week, zijn Grimbergen. Om maar te zeggen dat iedereen wel eens de ledigheid tegen het lijf loopt. Maar als ik u een goede tip mag geven zonder in reclame te willen vervallen: Davitamon Energy. Ongelooflijk hoe een dergelijke vitaminekuur me opkikkert!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem een andere soort, maar ze smaken niet meer zo lekker als vorig jaar. Misschien eens een andere soort proberen. En al bij al ben ik gewoon verslaafd aan mijn computer, hoor.

   Verwijderen
 7. Hier is niks nuttigs gebeurd dit verlof and I love it!
  Wel hopen goede voornemens voor het nieuwe jaar, benieuwd welk het eerst zal sneuvelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Let me know, ik ben dol op sneuvelende voornemens. (ik kom ze nog wel lezen, die van jou)

   Verwijderen
 8. Goei voornemens dienen om tegen te zondigen. En vakanties dienen om lijstjes niet af te werken. Neh! (wat zouden we anders de volgende vakantie doen?)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daarom ben ik blij dat deze vakantie een beetje op zijn einde loopt. Kan het gewone van elke dag opnieuw beginnen. Ik heb echt niets maar dan ook niets gedaan buiten eten en drinken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op den duur begint dat inderdaad wat tegen te steken. Maar als ware buitenmens, heb jij nog veel werk in 't vooruitzicht :-)

   Verwijderen
 10. Anoniem1/05/2013

  Aha, soms lees je eens iets waarvan je denkt... dat had ik dus helemaal zelf ook kunnen schrijven, ware ik zo lui niet geweest :-)

  BeantwoordenVerwijderen