11 oktober 2013

Nijd

Het had wat voeten in de aarde (neem maar modder de laatste dagen), maar het duurde even tot ik aan Nijd toekwam. Ik mag echt niet meer bloggen op commando, zelfs niet van mijzelf, het werkt niet. Dan gaat het van 'ik zou moeten' tot een hele rij maars die allen steek houden. Voor mij toch.

Het duurde ook even tot ik echt nijdig was. Ik heb wat andere dingen gehad de laatste weken, maar nijd was er niet zozeer bij. Maar eer(?)gisteren was het prijs en ik dacht: laten we dat maar onthouden tot we nog eens tijd hebben om erover te schrijven. De ervaring leert echter dat wachten leidt tot uitstel en ik hield het gevoel vast. Het is algemeen geweten dat Nijd een gevoel is dat je niet te lang vast mag houden. Je wordt er ziek van.

Bij deze ben ik erin geslaagd al ettelijke woorden te gebruiken zonder ook maar iets te zeggen. Niet dat dat nieuw is trouwens.

Anyway: u hoorde het vermoedelijk ook wel een paar dagen geleden. Er werd een Nederlander opgepakt die meer dan meerdere pubermeisjes misbruikte, zowel in het echt als via het internet. De meisjes deden dingen waarvan je hoopt dat je eigen 14-jarige dochter ze niet zou doen. Op zich al een reden om te ontbranden van colère, denk ik dan. Maar het kan zo mogelijk nog erger. De reacties op de krantenartikels. Digitaal en via facebook. Normaal lees ik ze niet, maar het waren er nog maar een stuk of 6 en ik dacht: toe maar. Even kijken wat de gemiddelde Vlaming hierop te zeggen heeft. Walging alom, hoopt een mens dan. Maar neen. Eén of andere onverlaat durft het aan om hierop te zeggen: 'goed van hem, moeten die meisjes maar niet zo onnozel zijn'.

En dan hoop ik dat die mens een grote boom op zijn weg tegenkomt. Eén die hij niet meer kan ontwijken. Moet hij maar niet zo onnozel zijn.


10 opmerkingen:

 1. Anoniem10/12/2013

  Neen toch ? Hoe kan die zo onnozel zijn ? Een mens mag het niet wensen maar die zou het zelf hebben moeten meemaken ! Dan zou die anders piepen. Daar kom ik ook nijdig van ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan kan men maar hopen dat die opmerking louter bedoeld is om te provoceren, want als hij het écht meent vind ik het nogal verontrustend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke zot zijn mening helaas! Vroeger kon je alleen aan den toog horen en eens goed met je ogen rollen. Als je de internetfora bekijkt is wel duidelijk dat een aantal mensen veel te veel tijd hebben en dat duidelijk niet bevorderlijk is voor hun gedachten (als je ze die naam waardig mag noemen!).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Provocatie. Ze is heden zowat de toon van het internet geworden. Erg jammer.
  Als je die onverlaat op straat zou tegenkomen, dan zou hij vele toontjes lager piepen. Aan zijn schermpjes zijn dergelijke lui heel wat, maar IRL zijn het fruitvliegjes die je met één tikje van je pink wegmaait.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'zijn schermpjes' = 'hun schermpjes' uiteraard.
  Tss.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zucht, die reacties zijn zo triestig! Maar nog erger is dat je op zo'n moment beseft dat er nog mensen zijn die zo denken, dat vind ik al bijna even erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mensen die even willen meesurfen op de aandacht. Het is degoutant, maar ze zijn er nu eenmaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. niet te geloven... een anonieme reactie waarschijnlijk? ik kan me niet voorstellen dat iemand daar dan ook zijn naam ook durft onderzetten...
  tis degoutant.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem10/15/2013

  via Nachtbraker hier beland en even meegelezen. Ik heb net ook verwezen naar die gebeurtenis. Maar wat je als reacties leest op krantenfora, daar hou ik me niet meer mee bezig. Degoutant en vaak gewoon aandachtstrekkerij. Dan is bloggen toch een schonere bezigheid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Da's waarschijnlijk van hetzelfde soort dat beweert dat vrouwen erom vragen om verkracht te worden als ze een kort rokje dragen... Triestig...

  BeantwoordenVerwijderen