4 november 2012

Oude kerken

Eens de 40 voorbij (waar zijn al die jaren gebleven en waarom groeien die kinderen ineens mijn lengte voorbij?), zit er weinig anders op dan de tand des tijds zo goed als mogelijk te doorstaan. Met alle respect voor wie grijs grijs laat, maar mijn grijs haar wordt weggemoffeld. Door de kapper. Die ik veel te weinig bezoek. Mjah. Daar gaat mijn wegmoffeltheorie.

Ooit dacht ik dat ik rimpels niet erg zou vinden. Dat was toen ik er geen had. Ondertussen weet ik wel beter. Ik vind ze maar niks. Bijgevolg ging ik een paar jaar terug op zoek naar een anti-rimpelkreemke. Men durft het al eens anti-aging noemen, maar ik vind dat zo mogelijk nog erger. Laten we een rimpel maar een rimpel noemen, hij wordt er echt niet dieper van. Of dat hoop ik toch.

Mijn zoektocht was er één met hindernissen onder de vorm van rode plekken en andere vieze jeukende uitslag. Maar nu, nu heb ik er eentje gevonden zonder allergische gevolgen. Vraag mij niet hoe het heet, maar het is geel en ruikt naar oude kerken. Dat laatste vind ik maar niks: uw kreemke anti-aging noemen en het laten ruiken naar een oude kerk. Want al ben ik op zich wel fan van kerken, of toch van de gebouwen op zich, ik wil er toch echt niet naar ruiken.

En dan vraag ik mij af: waar maken ze dat in godsnaam van? Van uitgebrande wierook? Van half vergane kerkboekjes? Van opgedroogde bloemstukjes? Wil-ik-het-wel-weten?

18 opmerkingen:

 1. ik zag elders dat jouw kapper dat heel goed doet, dat weg moffelen : )

  stuur me als je wilt a.j.b. even een DM met de naam van het merk, ik wil het als 40+ ook wel eens proberen, helemaal als het werkt als een strijkbout! ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zwijgt, ik ben voor het laatst geweest in mei. Het is een wonder dat je dat niet ziet op die foto ;-)

   Verwijderen
  2. Geen grijs haar gezien. Ook geen rimpels. Kan ook aan mijn ogen liggen ;-)

   Verwijderen
 2. Het is een mengsel van missaalextract, kerkklokvijlsel, in miswijn gesopte hostiepasta en kerkuilbraakballenstoemp. Het blijkt het nieuwe product te zijn van Helkiase, een uitzonderlijk oude lijn van farmaceutische en schoonheidsproducten (zie ook http://www.notredamealarose.com/nl/le-musee/collections-pharmaceutiques-et-medicales-2/collections-pharmaceutiques-et-medicales/)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga dat niet gebruiken, stel je voor dat ik in het klooster beland en zieken moet behandelen met nogal barbaarse instrumenten... ;-)

   Verwijderen
  2. Barbaars? Nee toch?

   Verwijderen
  3. bwaah. Toch wel een beetje, hoor ;-)

   Verwijderen
 3. Nee, dat wil je niet weten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mjah, Ik zou hier nu kunnen afkomen met de dooddoener: "als-het-zijn-job-doet-moet-je-dat-er-maar-bij-nemen" of "wie-schoon-wil-zijn...." Maar oude kerken? Nee dat gaat toch echt wel een brug te ver. Wegkieperen die handel of misschien kan je het opgebruiken om uw schoenen in te vetten - misschien craqueleert het leder dan wat minder. Dan ruik je niet zelf maar je schoenen naar oude kerk - lijkt me beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ga hem toch maar opgebruiken, maar dan 's nachts als niemand het ruikt ;-). Hij was wat te duur.

   Verwijderen
 5. wat er inzit wil je inderdaad niet weten (dode bessten en dergelijke, hahaha). Maar grijs is toch mooi, niet? Het heeft karakter!! Enfin zo tracht ik mezelf toch te troosten. want ook hier gaat het hard; ik geef mezelf nog een 1 jaar voor ik helemaal grijs ben! Maar heeft G Clooney ook geen grijzend haar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jamaarja, daar ligt het grote verschil: jij bent een man. Snaptuhem? ;-)

   Verwijderen
 6. Geen idee wat erin zit, maar stinken doen die crèmekes alemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allemààl?! Dan vrees ik dat ik er binnen 10 jaar als een oud vrouwtje uit zie :-(

   Verwijderen
 7. Ik heb altijd geweten dat het van ingewanden van dieren gemaakt werd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Too much information, Hans, too much information ;-)

   Verwijderen
 8. Dat staat nochtans gewoon op de buitenkant, wat erin zit. Moose ontleedde vanmorgen mijn vochtinbrengende creme : vet en suiker was zijn conclusie. Volgens mij toch ook wat vocht hoor.

  BeantwoordenVerwijderen