17 maart 2013

Hip

Ik kocht zo'n half jaar geleden een blender. Ik keek daar al jaren naar, maar kocht er geen. Geen plaats, te duur, teveel afwas, weetuwel. Maar toen zag ik er eentje in het Kruidvat staan en die was niet duur. Mijn waterkoker kookt toch ook al lustig zo'n jaar of 8 en hij komt ook uit het Kruidvat, ik wou het gokje wel wagen. Dus ik nam hem uit de doos, waste hem af (het zijn afwasdialogen voor iets natuurlijk) en zette hem in de kast. Achteraan in de kast, daar waar nog een plaatsje is tussen de twee krommingen van de potten (ene stapel) en pannen (andere stapel). Daar bleef hij staan tot de dochter hem ontdekte. De smoothiemaker was geboren. Ze heeft nog een maand of twee moeten wachten vooraleer we eindelijk eens zo slim waren om op een weekdag er aan te denken dat we veel fruit nodig hadden, maar ondertussen zijn we zo ver geraakt.

Al twee maal maakten we smoothies. De spits werd afgebeten door de dochters. Het sapje kon net door een rietje en er werd besloten de tweede maal meer versgeperst fruitsap bij te doen. De tweede maakte ik. Ze beweerden dat hij toch iets minder stevig was, maar ik geloof er geen snars van. Onze smoothies zijn eetbaar. Met een lepel. Vroeger heette dat gewoon fruitpap. Nu zijn we hip.

29 opmerkingen:

  1. Een staafmixer doet hetzelfde en is nog goedkoper en neemt minder plaats in.
    (en afspoelen is genoeg)
    Maar hippe smoothies uit een blender, zullen wel beter smaken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit mixt toch beter dan een staafmixer, eerlijk gezegd. Of ze beter smaken, durf ik te betwijfelen. Ge moogt eens komen proeven. Ik leg de lepel al klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Dat is de bedoeling, dat we er lang van leven ;-)

      Verwijderen
  4. toevallig kreeg ik er 2 weken geleden ook ene cadeau van mijn vent. Hij staat al die tijd op het aanrecht te blinken maar er werd nog steeds niks in gebrouwd, we moeten daar ook eens dringend werk van maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haha, hou ouder, hoe gekker ;)

    Wij hebben er ook eentje. Als ie 2x per jaar gebruikt wordt, is het veel. Hij was dan ook van Vlam, zelf kan ik prima zonder zo'n apparaat. Heb 'm in mijn 39 jarige bestaan, nog nooit gemist.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. tja, zonder kan je inderdaad, maar het is geen grote, hoor. En wij hebben hem nu toch al gebruikt en ik denk dat het nog wel zal gebeuren.

      Verwijderen
  6. Hier wordt de staafmixer vrijwel iedere dag gebruikt, voor smoothies (waar we de dag mee beginnen) en ook voor soep (kan de hele dag door).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor soep gebruik ik ook de staafmixer, hoor, die kan niet in dat kleine dingske. Maar de dag ermee beginnen? Met al dat vers fruit te schillen en zo? Hoe laat staan jullie op?

      Verwijderen
  7. ha, hier zijn we een beetje verslaafd aan smoothies!
    http://www.smoothiesmaken.com/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aha, receptjes! Maar ze doen daar precies veel ijsblokjes in. Doen jullie dat dan ook?

      Verwijderen
    2. ja, soms wel, maar meestal met bevroren stukjes fruit. het is een beetje experimenteren wat je best bevalt, een en ander eens uitproberen. nadeel daarvan is dan weer dat er in het begin nogal wat tijd gaat inkruipen, maar op den duur heb je op een kwartiertje wel 2 ferme smoothies.

      Verwijderen
  8. De blender gaat wel beter dan de staafmixer, dan vind ik ook. Ik heb ze alle twee en gebruik ze ook wel. Al is de blender verbannen naar de trapkast omdat hij te veel ruimte innam op het aanrecht en in de keukenkastjes niet paste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hier staat hij achterin de kast. Wat niet zo handig is als je hem veel gebruikt, zo blijkt. (er staat trouwens nog een stomer achteraan in de kast. ook al zo'n slechte plaats)

      Verwijderen
  9. Anoniem3/18/2013

    Hier geen blender en geen smoothies. Wij eten nog steeds (te weinig) fruit uit het handje. Niets hip, dus. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind fruit wel lekker, maar ik ben allergisch aan bepaalde soorten en aan veel soorten is er toch wel behoorlijk wat kuiswerk, hé.

      Verwijderen
  10. Anoniem3/18/2013

    tis bij ons net als bij michenco... :-P
    En ik dacht dat er bij fruitpap ook een koekje onder gemengd was, Elke

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet bij de hippe variant, Billy. Welkom hier trouwens :-)

      Verwijderen
  11. Hip of niet, als het maar smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoed u voor de moment dat de hele onderkant loskomt als je hem eraf draait, vooral als hij goed gevuld is met kiwi-banaan en nogiets.
    Ik spreek uit ervaring!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ok, die zal ik zeker onthouden. Als het zover komt, ben je de eerste die het weet (buiten de buren dan)

      Verwijderen
  13. Anoniem3/20/2013

    Het zal wel een beetje experimenteren zijn met die dikte maar uiteindelijk heb je ook iets qua smaak, dat vind je in de flessen van de supermarkt niet terug. Ook niet bij Carrefour. Vers van de pers, jammie. Veel succes met de blender.










    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Plato, dit weekend hielden we het bij fruitsla. Ook lekker :-)

      Verwijderen
  14. Mijn cadeau gekregen blender is helaas niet meer. Motor opgeblazen door teveel ingrediënten en te weinig vloeistof. Goedkoop spel, vermoed ik. Dan maar terug met de staafmixer mijn groentenspajes maken.

    Lekker is: 3 wortels, 2 handjes spinazieblaadjes, 3 stengels selder, 2 handjes peterselieblaadjes en een half glas kokosnootwater #healingjuice

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat is kokosnootwater? Niet hetzelfde als kokosmelk, veronderstel ik. Of toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ideaal zo'n blender. Ik koop regelmatig een doosje ingevroren fruit (bramen/bosbessen/frambozen) bij AH, gooi er een banaan door en wat sinaasappelsap. Suc6 verzeker.

    Via Plato ben ik op je blog beland, en daar heb ik geen spijt van. Wat schrijf je leuk! Ik zet je op mijn blogroll. Als je dat niet prettig vindt, laat je het me dan even weten? Groetjes Kakel
    http://kakelbont.freeweb.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen probleem, Mirjam, blij dat je het leuk vindt. Welkom trouwens :-)

      Verwijderen