26 april 2013

Back in time

Het is zover, we zijn met zijn allen zo'n 30 jaar teruggekeerd in de tijd. Denk dat tablets, smartphones en computers weg en we zijn weer waar we toen waren: de moeders naaien zelf de kleren, blijven zoveel mogelijk thuis en de pubers dragen skinny broeken en wijde pulls en t-shirts. De ouders krijgen de kriebels van de muziek van hun kinderen (en ja, ik dacht ook dat mij dit nooit zou overkomen, ik-verdraagzame-moeder) en de kinderen krijgen de kriebels van de muziek van hun ouders. Het enige verschil is dat deze moeder hun muziek soft vindt en zij moeders muziek hard. Er is toch iets veranderd in die 30 lange jaren.

Voor de rest blijven de pubers gezusterlijk ruzie maken. Mijn vrouwelijke collega's en vriendinnen met zussen beamen het. Kat en hond in de pubertijd. Ik kijk al uit naar een paar jaar verder, serieus waar. Maar nu ook weer niet al te hard, want zelfs pubers zijn zo lief, meneer, mevrouw. Ik kreeg vandaag te horen dat de ene vriendin thuis alles mocht. De andere mocht bijna niks. Ik was de middelmaat. Daar was ik maar even blij mee, met de middelmaat zijn. Wie had dat ooit gedacht. Ik ben een middelmatige moeder in het toestaan van dingen. Mooi is dat. Ik kan mij niks beters indenken. Ik zal er ook maar van genieten voor zolang het duurt. Voor je het weet, zit je weer in het verkeerde laatje.

Ik onthoud alvast dat ik al mijn kleren op de zolder leg en spaar voor binnen 30 jaar. Ik doe hetzelfde met die van hen. Kunnen ze het weer aan de volgende generatie doorgeven.

Toch spijtig dat die gruwelijke kapsels in de jaren '80 blijven hangen zijn. Dat had er ook nog mooi bij gepast, bij die kleren. Maar misschien is het op komst. De mode-industrie heeft dat natuurlijk allang gepland. Coming our way in 2015. Wait and see. En hou uw potje extra strong gel maar al klaar.

24 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Laten we maar meteen voor inclusief gaan ;-)

   Verwijderen
 2. Anoniem4/27/2013

  Wat als je niet meer in de kleren van 30 jaar geleden kan ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou die niet meer aandoen, hé, die zijn voor de jeugd ;-)

   Verwijderen
 3. Idem hier! Na mijn moeder indertijd begint mijn puberdochter hier te zagen dat ik mijn lang haar moet laten knippen! "Alle andere papa's hebben kort haar!"
  Maar nu heb ik mijn antwoord klaar: ik wacht gewoon tot de nineties terug hip worden!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila! Dan moet je het zelfs niet eens meer elke dag kammen ;-)

   Verwijderen
 4. Ik was gisteren op de klerententoonstelling van Axelle Red. Die heeft ook nooit iets weggegooid en heeft nu een museum vol kleren. Misschien denkt ze dat haar bollenjurkje uit ‘Kennedy Boulevard’ opnieuw mode wordt en loopt straks haar dochter ermee rond met big 80s haar en fluoriserende oorbellen.

  Volgens mij is Axelle trouwens ook een verdraagzame moeder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat er iemand geïnteresseerd zou zijn in mijn collectie, hoor.

   Verwijderen
 5. Alles komt terug, wordt weleens gezegd. Helaas gaat dat niet op voor de muziek uit onze wilde jaren. Radio luisteren is, althans wat mij betreft, een overwegend bedroevende bezigheid geworden.
  Leve de kledijrevival, dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bwaah, dat vind ik niet. Het is anders, maar er is echt wel goeie muziek nog. En er is een eightiesrevival in de muziek, hoor. Luister maar even naar Goose en Editors bv.

   Verwijderen
 6. de modecyclus herhaalt zich om de zoveel jaar. Want je kan toch niet blijven nieuws uit te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar, maar toch maken ze er precies altijd net iets anders van. Ahja, de economie moet draaien, nietwaar. :-)

   Verwijderen
 7. Ik zie mijn dochter ook rondlopen in korte jeansshortjes met zwarte nylons eronder - dat ziet er precies ook bekend uit. Enig verschil, voorlopig wil ze haar haar nog stijl en niet getoupeerd - maar je hebt waarschijnlijk gelijk. Ook dat komt nog terug. Zou het? (ik zie mezelf haar al "toupeerles" geven voor de spiegel - man ik was daar goe in!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, zulle :-)
   Dat wordt 'oude foto's vergelijken' de volgende keer!

   Verwijderen
 8. Alles komt terug, ik ben benieuwd, mijn eerste gsm was zo een hele grote van panasonic.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je de 'wat als' bekijken over de i-typ (maar ik vind hem helaas niet op het www)

   Verwijderen
 9. Ik pas niet meer in mijn skinny jeans!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pas zelfs niet meer in die van vorig jaar... :-(

   Verwijderen
 10. Anoniem5/02/2013

  Mijn haar ondersteboven drogen. Lak op. Kuif boetseren. Nog es met de haardroger erover. Ik zeg niet dat het mooi was, maar 't mag gerust terugkomen. Eventjes. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dé kuif! Die heb ik nooit gehad. Ik kom in de leer!

   Verwijderen
 11. Je kunt mij uittekenen in skinny jeans! En ik voel me veel zelfverzekerder dan in de jaren tachtig. Mijn dochter geeft volmondig toe dat ze "meer krijgt" dan vriendinntjes. Dus mij hoor je niet klagen ;-)
  Voor een ding mogen ze me 's nachts wakker maken: muziek uit de '80's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is die zelfzekerheid erbij gekomen, anders was het niet om dragen ;-)
   De muziek vind ik ook nog altijd geweldig.

   Verwijderen
 12. Anoniem5/07/2013

  Tja, ik weet niet. Ik ben niet zo van mode. Ik kijk wat er in de kast hangt en of het er nog voldoende netjes uitziet. En mijn haar is altijd goed kort waardoor geen gedoe in de ochtend. Simpel en het past in alle decennia.

  O ja, en kleren /schoeisel... ik draag het af tot mijn omgeving roept dat ik die flarden eindelijk moet weggooien omdat de buurt er op aangesproken wordt.

  Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind dat ruziemaken tussen zusters zo raar, dat doet ge toch ook niet met vriendinnen. Maar ja, ik ben een eenling. Gelukkig maar denk ik dan want ik zou zo'n sibling rivalry niet aangekund hebben.

  BeantwoordenVerwijderen