19 juni 2013

En met bruin-zonder-zon moet je ook niet afkomen

Ik vind persoonlijk dat het hoog tijd wordt. Meer dan hoog tijd trouwens. Ik wacht er al 42 zomers op en als dat hier niet rap gaat gebeuren, zal ik meer dan de helft van mijn leven zo doorgebracht hebben, als we al niet voorbij de helft zijn. Zo onmodieus. Zo verdomd wit.

Er waren jaren dat ik het mij niet aantrok. Ik vermoed dat we over die eerste 6 jaar van datzelfde leven kunnen spreken. Daarna was het om zeep. Om de zoveel tijd, vooral bij zomerse temperaturen, was het blijkbaar een must om mij te wijzen op mijn witte benen. Alsof ik blind ben en het mij nog nooit opgevallen was. Du-uh. Idem voor mijn rode wangen trouwens. Nog zo'n zegen waarop telkens moest gewezen worden. Mijn bovenste en onderste uiteinden matchen duidelijk niet met elkaar.

Ik vind dus dat het hoog tijd wordt, want mijn huidspecialiste zegt het trouwens ook. En zij kan het weten. Hoog tijd dus dat dat bruin kleurtje uit de mode is. Hoog tijd dat jullie, bruinende medemensen, eens heel de zomer met een lange broek moeten lopen en ik voor de verandering de rokjes boven mag halen. Daar wacht ik nu al bijna heel mijn leven op. En dat is lang als ge wacht, ik zweer het u.25 opmerkingen:

 1. Oh dat zou voor mij de hel zijn.....ik zie zo graag bruin vel, ik ga zo één zijn als ze met pensioen is, die een hele winter in benidorm ligt te zonnen en nen hele zomer in blankenberge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik schuw de zon, niet voor mij. Factor 50 is mijn beste vriend. Alleen jammer dat ie zo plakkerig is ;-)

   Verwijderen
 2. Ik doe mee, laat maar weten als wit in de mode is, dan kunnen mijn melkflessen ook ontbloot worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ontbloot ze al, hoor, ik overdrijf al eens graag. Maar ik laat het je weten. Tegen dan zijn we vermoedelijk bejaard ;-)

   Verwijderen
 3. Ik loop gewoon met "witte stokjes" zoals mijn benen worden genoemd en het interesseert me geen zak! Vanaf vroeg in het voorjaar trek ik mijn jurkjes uit de kast en show ik ze aan de goegemeente...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voordeel van ouder worden, is dat het me ook minder kan schelen. Minder, maar toch niet helemaal.

   Verwijderen
 4. Haha! Onlangs zei een kind op school verontwaardigd tegen me toen het eens een keertje warm was:"Juf, jij draagt kousen nu het zo warm is, amai!" Toen ik hem erop wees dat ik helemaal geen kousen aanhad, rolden zijn ogen bijna uit zijn oogkassen. "Wat? Heb jij zulke bruine benen??!!!" Ik prijs me gelukkig dat ik ontsproten ben uit een Belgische mama en een Pakistaanse papa, leve de bruine benen zonder zon! Ik leef heel erg met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, hoeft niet hoor, er zijn ergere dingen. Al heb je zeker een voordeel wat dat betreft. Iets in mij zegt: meeting en fotoshoot. ;-)

   Verwijderen
 5. Volgens wij zijn wij ergens heel ver verwant, witte benen en rode wangen, die heb ik ook. Hoewel, de laatste jaren ben ik ook tuinvrouw van beroep/hobby/moetens, en dus loop ik al van vroeg op 't jaar met een oude afgesneden jeans zo net boven de knie rond (mijn buren moeten denken dat ik maar 1 broek heb) en zo komt het dat er nu toch wat kleur op mijn benen is. Pas op, ne secure mens gaat dat nog wit noemen hoor, maar ik weet vanwaar ik kom ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Who cares about secure mensen, nietwaar ;-) (en ik dacht dat ik hierop al geantwoord had, moet ergens mis gegaan zijn)

   Verwijderen
 6. Ik doe gewoon waar ik zin in heb: lekker van de zon genieten en me stevig insmeren. En of en met wie het matcht...ik lig er niet van wakker. Tot voor drie jaar geleden, fietste ik per jaar rond de 10.000 km (nee, geen spelfout), dus zag ik er in bikini uit alsof mijn lijf bespoten was: geen gezicht. Gelukkig loop ik niet graag in bikini :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb meer last van mijn rood gezicht eigenlijk. Als ik ga lopen, denken de mensen dat ik ter plekke dood zal vallen. Akelig! En het rood stopt op mijn kaaklijn. Daaronder ben ik weer mooi... wit.

   Verwijderen
 7. Ik heb sinds mijn twaalfde witte benen gehad. Tot vorige zomer: ineens knoertbruin, geen idee hoe het komt!
  Maar er is dus nog hoop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las ooit dat je om de 7 jaar volledig vernieuwd bent en dus ineens andere eigenschappen kan hebben. Was vorig jaar een veelvoud van 7?

   Verwijderen
 8. Anoniem6/21/2013

  Ik 'lig' nog zelden in de zon en ga bijna nooit meer onder een zonnebank dus ik ben ook niet meer bruin. Mijn benen komen ook altijd een straat achter maar dat trek ik me niet aan. Korte rokjes/kleedjes doe ik niet meer aan wegens te dik. Mijn kuiten mogen nog bloot en als ze bruiner worden of niet, niet mijn probleem. Wie er niet tegen kan moet maar een zonnebril op zetten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verstandig, niet meer in de zon komen. Een beetje is goed, de rest eigenlijk niet zo, hoor.

   Verwijderen
 9. ik ben ook niet echt gezegend met een gebruind lijf, maar door regelmatig fietsen zijn mijn benen niet echt wit ook... ;-)

  1 voordeel: het is véél gezonder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila, je neemt me de woorden uit de mond ;-)

   Verwijderen
 10. Anoniem6/23/2013

  Zullen we een wedstrijdje om ter witst doen? Wedden dat ik win?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De benen? Neen hoor, wees gerust. We zien elkaar de 27e daarvoor ;-)

   Verwijderen
  2. Doeme of moet ik Joepie schrijven? Je had gelijk! En toch zou ik jouw benen met mijn 'karakterbenen' willen ruilen.

   Verwijderen
 11. Trouwens, te wit vind ik nog altijd te verkiezen boven te bruin. Of praat ik nu te veel voor mijne eigen winkel? Maar ik durf wedden dat jouw huidspecialist mij gelijk geeft! En je rode wangskes zijn me helemaal niet opgevallen tijdens de blogmeeting, dus zal het nog wel reuze meevallen. Volgende keer ga ik er wel eens op letten. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De huidspecialiste is voorstander van wit, wees gerust. Nog een geluk dat ze niet zag dat ik vorige zaterdag keihard verbrand was van in de schaduw te zitten (serieus, ik was in shock dat dat kon)

   Verwijderen
 12. Anoniem7/06/2013

  Ik voel met je mee, en met mijn eigen ook want hier is ´t van ´t zelfde: spierwitte benen (ter uitbreiding zelfs wit all over the pl...euh...body). Gelukkig geen rode kaakjes (tenzij bij occasionele schaamte) maar rood haar. Schoon zenne, ge moet eens komen kijken. Join the club, melkfles :-)

  BeantwoordenVerwijderen