3 juni 2013

Spinnen

Lang blond haar hebben ze, allebei. Hun moeder heeft meer van de kortere donkerblonde soort, de lichtere delen zijn uit een potje. Of ik vermoed toch dat het uit een potje komt, ik doe bij de kapper altijd mijn bril af, dus ik weet niet zo goed wat ze daar achter mijn rug uitspoken.

Lang blond haar, want dat kleurt zo mooi bij mijn zwarte was. Of blauwe. En zelfs groene of rode. Soms vis ik er hele nestels uit, al waren het blonde spinnen met extreem lange poten. Ik laat ze buiten vrij, want wat moet een mens daarmee, hé, met blonde spinnen? Die nestelen zich toch maar behaaglijk in de echte spinnenwebben. Want die echte, die steken ook wat uit, daar achter mijn rug.

Soms wou ik dat korte coupes in de mode waren, maar dat is voor oudere dames. Zoals ik. Zij zullen het nog even lang houden. Tot ze alleen gaan wonen en zien dat alles in hun was terecht komt, vermoed ik. Zo gaat dat.

15 opmerkingen:

 1. en dan zwijgen we nog over het afvoerputteke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier thuis ben ik de enige die het putteke en de wastrommel 'behaard' (of is het 'behaart'?). Al een geluk: eigen puttekeshaar is vies, maar puttekeshaar van een ander:Jak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook zo een oudere dame met een kort kopke en twee langharige dochters die mekaar verwijten dat ze haar achterlaten in de douche.
  En het afvoerputteke zegt u ? Tja, vermits anders de badkamer onder water zou lopen als dat hun taak zou zijn, heb ik het op mijn to do-lijstje staan, helaas ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zijn het eerder donkere spinnen, en die kleuren dan weer mooi bij de witte was :)
  Opmerkelijk wel: ik heb nu ook niet echt kort haar, maar van mij vind ik nooit van die spinnen in de was
  (en het putteke, dat kan ik gelukkig naar de wederhelft doorschuiven, die draagt tenslotte ook zijn deel bij)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb haar tot aan mijn taille en overal op het laminaat liggen "cavia's" zoals we ze noemen, bosjes haar. Ik gooi nooit iets op de grond, ruim het keurig op, maar toch zijn ze er :S

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook 2 dochters met lang haar, maar geen last van spinnen of cavia's of eender welk ander harig dier. Misschien zijn uw dochters in de rui?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het valt me inderdaad op dat hoe ouder vrouwen worden, hoe korter ze hun haar dragen (en 't is niet omdat het begint uit te dunnen zoals bij de mannen). Waarom doen jullie dit? Ik vind lang haar wel mooi, ook bij "oudere" vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, wat Nachtbraker zegt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zapnimf6/04/2013

  Dan moet je eens zo'n harig bazeke als ik er een heb in huis halen. Dan wordt dat kussenvulsel ipv spinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn haar hangt ver over mijn schouders als ik het los draag. Maar dan moet ik wel mijn krullen "eruit trekken" want die hangen tot op mijn schouders. En ik ben al 51...
  Helaas moet mijn man regelmatig het afvoerputje schoonmaken ;-) Blonde, rode of zwarte spinnen. De kleur doet er niet toe, 't is gewoon jammer dat ze er zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem6/05/2013

  Gelukkig heb ik van dit onderwerp geen verstand, want man en vrij kortharig(want ouder en dan mag dat). En het woord spinnen haalt bij mij vluchtneigingen naar boven. Daar kom ik maar niet van af.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier liggen ook overal bosjes en ze zijn van mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem6/05/2013

  Mijn haar is lang en ja, de propjes haal ik uit de was, mijn schat uit de putjes. Goed geregeld, vind ik. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hen misschien eens een andere shampoo en/of conditioner laten uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Enkel de dochter heeft lang haar en die vind ik overal. Ik giet af en toe zo een sterk middel door de afvoer, geen idee of het slecht voor het milieu is. (welk milieu?)

  BeantwoordenVerwijderen