22 juni 2013

Het einde is zoek

"Ik heb mijn hielen nog niet gekeerd, of jullie hebben zijn radio alweer verzet", is zowat de meest gehoorde zin uit mijn mond dezer dagen. En neen, ik bedoel niet verzet van plaats, want ik weet dat er zijn die het al denken. Ik bedoel: verzet van station. Van zender. Van muzieksoort.

Het is een groot gemak te weten dat ze nooit Klara zullen kiezen. Klara behoort bij mijn ander leven dat dat een muziekgat van bijna 5 jaar in mijn cultuur sloeg. Mijn cultuur dus, niet die van een ander. Het is een ongemak dat ze niet Studio Brussel kiezen, want dat wil ik. Het zou op zijn minst een stuk handiger zijn en de afstandsbediening zou niet om de haverklap in huis rondslingeren.

Hoe dan ook: het is een feit dat ik nu al dagen ineens naar MNM luister. Niet de snoepjes (die roepen hooguit in de winkel eens als ik passeer), niet de zanger (die mag soms eens in de cd-speler), maar de muziekzender. Want daar, beste vrienden, worden heden ten dage de studenten bediend met een marathon. En dat willen de meiden horen.

Ik had liever een sprakeloze marathon gehad, want ik word wat zenuwachtig van dat gezellig gebabbel. Examens, jongens, examens, die horen niet leuk te zijn. Minstens irritant, hoogstens hemeltergend, maar nooit leuk. Daar zijn ze leuk. Daar wordt gelachen. Zotjes.

Het verzetten was tot op heden een ritueel waar ik mij nooit van bewust was tot het voorbij was. Telkens ik de kamer uit ging, was het prijs. In pré-radiotijden ging het om de klok. Ik heb zo'n marmeren klok uit de jaren '30. Past perfect bij mijn schouw uit de jaren '30, die niet geheel toevallig in mijn jaren '30 huis staat. Hier woont een ware interbellumfan. De klok werkt niet meer. Hij zou het doen, mocht ik een sleuteltje laten maken om hem op te winden, maar organisatorisch zit ik niet zo in elkaar. Ik weet dat ik het moet doen, maar ik vergeet het altijd op cruciale momenten. Zo is mijn leven. De klok blijft dus stil. Maar de wijzers niet. Om de zoveel tijd werden die verzet.  Toen ik vroeg wie dat deed, kreeg ik alleen geheimzinnig ge(glim)lach. Ik heb nooit achterhaald wie het deed.

Nu is de radio aan de beurt. Altijd stiekem, tot vandaag. Vandaag gebeurde het verzetten toen ik erbij zat. Dat hadden ze nog nooit gedurfd. Het einde is zoek.


15 opmerkingen:

 1. Anarchie !!!!
  Wij hebben die van ons beter gedrild ! Studio Brussel en ze weeeeeten niet eens dat er andere zenders bestaan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spreek van geluk, jij hebt wel een radio met afstandsbediening. Mijn exemplaar is figuurlijk vooroorlogs, daar moet je nog draaien aan een knop om de zender te verzetten. Frustrerend is dat als die radio verzet is, dat ik tientallen keren een halve mm moet draaien vooraleer ik MIJN zender weer zuiver kan horen.
  Kinderen zijn een zegen zeg ik je, en examens ook als ze gedaan zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. blijkbaar blijven ze toch in je gezelschap als ze naar de radio willen luisteren, de meeste verdwijnen daarvoor naar hun kamer... ;-)
  MNM...moet voor een StuBru-fan een geseling zijn af en toe, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem6/23/2013

  Ach, de zaligheid van geen kinderen te hebben in huis : geen examens, geen zenders die verzet worden, geen gegiechel, ... ;-)
  Je zal strenger moeten zijn/worden ? Tja, kleintjes worden groot, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tegenwoordig word ik wakker met Klara, bij gebrek aan een alternatief. Ik wil wakker worden met MUZIEK, niet het gekakel van eogtrippende ADHD-ers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier precies hetzelfde! Als ik even een brood ga halen, verzet de oudste ook de radio van stubru naar MnM. Thuis luisteren we muziek met I-tunes, ieder zijn eigen afspeellijst. Ik zet die van mij op en 5 minuten later denk ik: "Bruno Mars, die staat daar toch niet tussen???".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allez jom, Bruno Mars, die heeft echt pàreltjes hoor!
   Onze radio verandert zelf geregeld van post, half, waardoor er niets dan ruis uitkomt en ik hem afzet.

   Verwijderen
 7. Inderdaad, het einde is zoek! Hier durven ze 'm nog niet verzetten, blijft het enkel bij gemopper over die ouderwetse muziek. Je kinderen mogen dus nog blij zijn met een hippe moeder die naar stubru luistert. Hier is het radio 2 wat de klok slaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier Joe fm. Ben ik dan zoveel ouder dan jij?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een flinke pets op de vingers met een liniaal, dat zal ze leren :D Zijn ze nou helemaal door de ratten besnuffeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Te onzent wordt de radio niet verzet. Ik vind hem namelijk mooi staan op dat kastje in de keuken. *grijns*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem6/26/2013

  Misschien is het wel Sus Antigoon die met een nieuwe fles gewapend des nachts je huis binnen schrijdt en onzichtbaar dingen verandert. Dit vraagt om een geheime videocamera achter een schilderijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mocht bij mij van your greatest hits naar music and more worden verdraaid terwijl ik er bijzat, zou ik ze ‘s de afrekening presenteren

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ai. Dit vraagt om harde maatregelen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. haha, hier is dat in de auto zo!

  BeantwoordenVerwijderen