21 oktober 2014

Blij om niks

Het leven, dat moeten we allen weten, zit vol verrassingen en het geluk zit in kleine hoekjes. Zo, daar hebben we even twee clichés op een hoopje. Het leuke aan clichés is echter dat ze waar zijn. Een mens moet dus niet al te veel twijfelen, dat maakt het leven ook iets gemakkelijker. Soms.

Ik ga het nu niet hebben over het gevoel dat ik gisteren weer kreeg toen ik na het betalen van mijn rekeningen (en het uitstellen van eentje naar de volgende maand) de bodem van mijn zichtrekening zag blinken. Het is altijd leuk om op het einde van je rekening een stukje maand over te hebben, zoals ze zeggen. Maar daar ging het dus niet over.

Het gaat wel over het gevoel dat mij vandaag overviel toen ik al mijn badhanddoeken in de wasmachine gepropt had en ik dus na mijn bad met een probleem zat. Geen behoorlijk groot probleem eigenlijk, want ik heb nog handdoeken. Ja, zelfs grote. Alleen zijn het niet van die volwassen donkergrijze handdoeken die vrouwen van mijn leeftijd gebruiken, maar van die andere. Deze waar zelfs de kinderen te groot voor geworden zijn.

Ik droogde mij vandaag dus af met enkele van de 101 Dalmatiërs. Platte weliswaar, ik heb het niet zo voor dieren tenzij ze wat plat zijn. En dan heb ik het niet zozeer over platgereden egels, maar over 'op een prentje'.

En toen overviel mij even het gevoel dat ik toch wel verheugd mag zijn dat in tijden van crisis mijn handdoeken nog niet versleten zijn. Dat ik ze zelfs nog zal kunnen gebruiken om ooit mijn kleinkinderen mee af te drogen. Daar werd ik simpelweg even blij van. Om niks. Dat mag ook wel eens.

16 opmerkingen:

  1. Dat heet: je zegeningen tellen. Soms komen ze je strot uit, maar andere keren weet je ze op waarde te schatten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dalmatiërs die mij de stort uitkomen. Ik mag er niet aan denken. ;-)

      Verwijderen
  2. Zal ik je een dode mus opsturen?
    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Past up éé moat! Ik moet wel nog dat stukje schrijven voor jou, hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dalmatiërs, het had ook megamindy kunnen zijn, hou dat in gedachten

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb me vandaag afgedroogd met Sneeuwwitje en de 7 dwergen, voorwaar een hele orgie aan mijn lijf. 7 Venten, man man, ik ben er nog niet goed van !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem10/23/2014

    Ik heb jarenlang mijn zegeningen geteld maar ben toch wel erg blij dat we de laatste maanden ein-de-lijk uit het financiële dal lijken te krabbelen.

    Dat gun ik jou ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hopla hier. Al vrees ik dat dat soort handdoeken hier versleten is voor ik kleinkinderen heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Blij om niks worden, is zalig. Just happy zijn ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem10/26/2014

    Ik ben elke keer blij dat de maand niet meer langer duurt dan mijn rekening.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Platte dieren kunnen inderdaad leuk zijn. Platwormen, bvb. Wanneer je ze in stukken snijdt groeit elk stukje uit tot een nieuwe worm. Boeiend, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik droog mij nog af met een handdoek die ik in de jaren 80 kreeg, ook al lijkt het zo stilaan op schuurpapier, ik word daar ook nog goe gezind van.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. 'Afwasdialogen' las ik. En dacht, krijg nou wat, heeft ze de titel van mijn nieuwe logje gepikt (dat in het hoofd zat). Maar het is de titel van the blog herzelf. Leuk! :-) Geen flauw idee hoe hier te zijn beland.
    Over die handdoeken: soms zijn kinders nog zuniger dan mams. (niet de oudste, dat heeft meer raakvlakken met wat er over rekening en eindjes maand stond) maar het kind dat veel sport (hetgeen handdoeken vreet), neemt het liefst de meest schurige, kleinste handdoeken uit de kast mee. Met als gevolg dat ik mijn babyhanddoekjes (ja, met punthoek!) onlangs maar heb verstopt. Waren als aandenken bedoeld, maar hij neemt juist die steevast mee naar training (want, zegt hij, mensen moeten elkaar niet beoordelen op de buitenkant/ wat je aanhebt/ meeneemt. Hoe gelijk hij ook heeft, ik neem hem hierin toch maar een beetje in bescherming. Die handdoek is nml even oud als ik. 40 plus dus. Baas boven baas ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Met het donkerder worden van de dagen word ik meestal somberder.

    Blij zijn met de kleinste dingen kost mij dan extra moeite.

    Bloggen is dan een bezigheid die ik graag doe.
    Soms maakt het mij zelfs ook nog vrolijk.

    Vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen
  14. mijn favo-handdoek is er nog altijd ene met Minnie Mouse er op, op de een of andere manier damp ik veel sneller droog met die handdoek! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem12/12/2014

    Ik heb er nog in gebruik die 'in gang gestoken' zijn in 1976...

    BeantwoordenVerwijderen