8 oktober 2012

5 minuten tijd

Misschien, dacht ik, moet ik mij maar gaan focussen op de leuke dingen. De dingen die ik nog wil doen als ik ooit eens 5 minuten tijd heb. Of iets langer liefst, in 5 minuten krijg ik nog niet eens mijn tafel opgeruimd.

Dit weekend keek ik verlangend naar een kalligrafieset. Dat ik dat ooit deed en daar tijd voor had, het lijkt amper nog te geloven. Misschien had ik toen nog geen computer en was het internet nog een onbestaand iets in mijn leven. Dat kan best, zo oud is het nog niet, mijn hedendaags favoriet tijdverdrijf. Maar die set dus. Mijn oude set heeft jammerlijk de geest gegeven en moet vervangen worden. Ik stond er dus mee in mijn handen. Er was de keuze voor goedkoop en iets duurder. Te duur vind ik not done. Ik koos uiteindelijk voor de goedkoopste, al zag de duurdere er wel uit alsof de greep beter zou zijn. Ik ben uiteindelijk blij dat de rij aan de kassa zo groot was dat ik terug naar boven liep om de set terug te leggen. Best nog even wachten. Maar niet te lang, het kriebelt immers.

Verder keek ik naar een cursus gidsen. Dat lijkt me wel fijn. Dus ik keek nog eens. En nog eens. Ik heb mij nog niet ingeschreven, maar ik ga er serieus over nadenken. 1 avond per week, wel drie jaar lang. Maar het lijkt me wel fijn om weer iets met mijn hoofd te doen en dingen te onthouden. Fijn om vrienden eindelijk eens te tonen wat onze stad in huis heeft. Tot nu toe weet ik meestal niks.

Maar eerst, eerst moet ik ruimte maken. In mijn kamer en in mijn hoofd. Zodat het stopt met tollen.

6 opmerkingen:

 1. Neem je tijd! sommige zaken kosten wat meer tijd dan andere. Zelf zorg is belangrijk! vooral omdat ik de eerste ben die zich zal inschrijven voor een tour door jouw stad :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond dat je al behoorlijk veel wist. Ik schrijf mij al mee in voor je volgende toer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk eens aan, ik zal al twee toehoorders hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11/04/2012

  Over welke stad het gaat ontsnapt mij. Als ik hem nog niet bezocht is een gids met kennis best meegenomen.
  Ruimte maken in het hoofd... niet evident.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrijf me bij deze ook in. Ik had recent de eer een buitenlandse vriendin rond te leiden in - vermoedelijk - diezelfde stad en moest op vele van haar vragen het antwoord schuldig blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stadsgidsstudies zijn naar 't schijnt keimoeilijk!
  Kalligrafie?? O, kunnen we samen niet een dagje gaan schrijven ergens? (Bij mij aan't tafel bijvoorbeeld)

  BeantwoordenVerwijderen