27 december 2013

3/7

Ik ben geen goede onthouder wat het weer en het nieuws betreft. Ik onthoud wel heel goed wat ze mij hebben aangedaan, maar dat is een ander verhaal waar ik nu niet op ga ingaan, want ik ging voor happy vandaag.

Anyway, wat mij dus wel bijbleef dit jaar, vooral omdat het nog maar enkele weken geleden is, was het mysterie van het geld in de brievenbussen. 'Wilde weldoener stopt geld in brievenbussen', stond er in de krant. Met dank aan Suske en Wiske voor de inspiratie waarschijnlijk. Wat een stress zal dat geweest zijn in Koksijde-Bad, stel je eens voor. Compleet zotgedraaide theorieën zullen in de lucht gehangen hebben. Geld in iemands bus stoppen, dat is toch uitermate verdacht. Een truuk van een immo-kantoor leek één van de mogelijkheden te zijn. Yeah right. Wie dat gelooft, gelooft nog in Sinterklaas. Of wacht.

Bij zijn vierde poging werd de man op heterdaad betrapt. Stel u voor. Op heterdaad betrapt. Terwijl hij geld in brievenbussen stopte. De snodaard. Wat een lef. Iedereen zal blij geweest zijn dat die anonieme giften eindelijk stopten. De onzekerheid. De stress!

Voor de enkelingen die het niet (meer) weten: de 39-jarige erfde een aanzienlijk bedrag van zijn overleden moeder, maar hij vond dat hij het niet nodig had. Hij besloot het dan maar uit te delen, anoniem. De rest zou hij dan maar aan een goed doel schenken. De gegoede burgers waren er immers een beetje vies van.

6 opmerkingen:

 1. Anoniem12/27/2013

  Morgen nog twee is 5/7 en dan kun je toch maar beter overgaan op 1 per dag. Anders heb je nog een rekenmachine nodig voor het omrekenen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanaf morgen eentje per dag, my dear. Ik deed al een klein rekensommetje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wedden dat hij net als Sinterklaas en de Kerstman een baard droeg? ;-)

  (I did it: 11/11/11)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dat hier nu? Een eindejaars-effort? ;-) Leuk, dat verhaal over die anonieme schenker, heb het ook gelezen. Ik weet zelf eigenlijk niet wat ik zou doen indien ik zo'n briefje in de bus zou vinden... Het eerste wat ik zou denken is: het is vals geld. Tot daar mijn geloof in anonieme weldoeners ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem12/28/2013

  Ik begreep het ook niet en dacht dat het alleen ik was. ;-)
  Als zo'n man wil geld weg geven, waarom niet, hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12/30/2013

  in een keer veel bijlezen hier, tof die kleine berichtjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen