31 december 2013

6/7

Verjaren. Kijk, dat is nu eens iets wat ik echt graag doe. Ik vind dat helemaal niet erg, hoewel ik ooit dacht dat ik het wel erg zou vinden om ouder te worden. Maar tot op heden valt het mee.

Dit jaar viel mijn verjaardag zoals elk jaar in november. Ik voel geen behoefte om daar iets aan te veranderen, laat staan dat ik het zou kunnen. Ik vind november een hele toffe maand. Niet te warm, lekker fris, soms wat mistig en mijn verjaardag. Ik ben een echt najaarskind.

Dit jaar viel mijn verjaardag op een zaterdag. Meteen een reden voor een feestje, dacht mijn lief, en hij nodigde wat vrienden uit. Ik wist ervan, maar dat betekende ook dat ik wat oude bekenden kon vragen. Ik besef dat ik eigenlijk niet zo goed ben in sociale contacten onderhouden. Mijn leven is te druk (flauw excuus) en de tijd gaat zo snel voorbij (even flauw excuus) dat het afspreken met vrienden er precies nog maar zelden van komt. Het spreekt dus voor zich dat ik er ontzettend van genoten heb. Genoeg om te beseffen dat ik het vanaf volgend jaar misschien maar wat anders moet gaan doen. Meer tijd steken in mijn vriendschappen. Want als zelfs mijn kinderen al beginnen zeggen dat het eigenlijk wel heel lang geleden is dat we nog bezoek hadden, is er misschien wel iets grondig mis. En zo ontstond een voornemen. Waar ik mij voor de verandering eens ga aan proberen houden.

6 opmerkingen:

 1. Ik mag toch ook nog af en toe komen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik herken het "probleem". Een jaar is zo gepasseerd... Er zijn toch wel een aantal mensen waar ik nog eens mee zou willen afspreken in 2014, dus het voornemen is er zeker. Wie weet lukt het me wel! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou je eraan... aan dat afspreken in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een herkenbaar probleem en ikzelf wil de familiebanden eigenlijk ook nog wat meer aanhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verjaren...het kán heel gezellig zijn! Deze maand ben ik ook aan de beurt. (Maar dat blijft tussen ons gezegd en gezwegen ;-) Een geweldig goed voornemen en een gezond nieuw levensjaar!
  liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen