25 maart 2014

Belpop 2.1

Tijd voor mijn favoriete cd van de reeks. Daar waar de vorige de titel 'Kili Watch' mee kreeg (u weet dus welk nummer u nog staat te wachten), moeten we het hier doen met 'Pick it up'. Niet dat ik voor dat nummer zal kiezen op dit moment, ik ga eventjes een bommetje droppen. Zo voelde het althans toen ik de cd voor het eerst hoorde en geconfronteerd werd met een nummer dat als een bom insloeg. Het feit dat het uit 2002 dateert, een jaar dat valt binnen het zwart gat in mijn muziekkennis, zal ermee te maken hebben dat ik het nummer absoluut aan mij voorbij was gegaan. Maar sinds ik het ken, mag het regelmatig loeihard in de auto. Als ik alleen ben.

Dat zwart gat is een gevolg van de kleine-kinder-jaren. Ik ken opvallend weinig muziek uit de periode 1998 - 2004, ik vermoed dat ik in die tijd mijn radio amper op had staan. Het zijn ook de jaren waar het met mij persoonlijk niet zo goed ging. Niet omwille van de kinderen, maar omwille van de relatie die mank liep. Een vriendin van mij dacht dat ik een postnatale depressie had, wat dus niet het geval was. Haar aha-moment kwam enkele jaren later toen ik apart ging wonen. Het mijne ook.

In 2004 ging mijn muziekwereld weer open, om zich dan weer voor enkele jaren te sluiten in 2006. Maar dat is een ander verhaal dat misschien de kop eens opsteekt in één van de volgende praatjes.

Nog even het boekje bij de cd erbij halen: 'De Frans regisseur en rollerskater Phil Dussol maakte tussen 1998 en 2000 de film 'Easy Money'. Hij zet een overval in scène en filmt vervolgens een wilde achtervolging van 6 minuten. Hij scheurt op rolschaatsen door het centrum van Parijs. Zonder toestemming. 'Champagne' lijkt perfect bij de kortfilm te passen. En dus wordt 'Easy Money' ook een videoclip. De luisteraars van Studio Brussel roepen hem in 2011 uit tot 'beste Belgische clip aller tijden'.'

Bij deze: Champagne van Millionaire:
(voor de ongeduldigen onder u: de muziek start op 1:17)


3 opmerkingen:

 1. Als ik 'Champagne' nog maar hoor in de wagen, draai ik prompt de volumeknop naar rechts en heb ik steevast de neiging om mijn rechtervoet linea recta grondwaarts te dirigeren; zo'n gevaarlijk machtig nummer is het.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit van gehoord en als dat zo gebleven was, had je me niet horen klagen. Nou ja, smaken verschillen ;-)
  groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij was jij vroeger een wilde :-)

  BeantwoordenVerwijderen