3 mei 2014

Photo Challenge 6-18/52

Het wordt hier dringend tijd voor een inhaalbeweging en wegens dingen die ik nu niet ga uitleggen, heb ik ineens tijd over, dus hier gaan we voor 12 foto's, want blijkbaar zitten we aan week 18. U zal mij hopelijk excuseren voor het feit dat de weken en de foto's niet kloppen. Ik onthoud niet erg goed. Ik weet meestal amper nog welk weer het gisteren was. Vandaag was het trouwens zonnig, maar niet al te warm en er stond nogal veel wind. We schrijven 3 mei.

6/52: vanop de Minnewaterbrug heb je een mooi zicht op het sashuis. Rechts op de foto bevindt zich de Begijnenvest, links het Minnewaterpark. Wie zijn leven wil riskeren rijdt best eens met de fiets over deze brug in het druk toeristisch seizoen of als het glad ligt. Ambiance verzekerd.


7/52: iemand in het Begijnhof, een plaats waar trouwens enkel vrouwen wonen, houdt precies van kleine glazen flesjes. En wie ben ik om dat te veroordelen, ik hou van kleine blikken doosjes.


8/52: ook in Brugge wordt er nog getrouwd. Dat is trouwens het enige moment waarop je je wagen mag achterlaten op de Burg. Dus als iemand zich geroepen voelt... En ja, ik hou van oude auto's. Ik ben een typische vrouw. Not.


9/52: ooit stond op de Markt de Waterhalle. Die is te zien op de kaart van Marcus Gerards. Het gebouw is ondertussen allang verdwenen en op die plaats ziet met ondertussen onder andere het Provinciaal Hof (met mooie zalen binnenin trouwens). Maar wat u hier ziet zijn twee overgebleven zuilen van de Waterhalle en deze bevinden zich in het Arentshof. Eerlijk gezegd had ik mij nooit afgevraagd wat die twee zuilen daar stonden te doen tot ik zelf een cursus gids ging volgen. U bent dus gewaarschuwd, vermoedelijk zullen jullie nog als aandachtig publiek dienst doen.


10/52: de brievenbus van de voormalige brouwerij Henri Maes trekt vooral mijn aandacht omdat ik thuis nog 4 van deze bierglazen heb. Een overblijfsel van het café dat mijn grootouders ooit uitbaatten. De brievenbus bevindt zich op het Walplein, de plaats waar men nu brouwerij De Halve Maan kan bezoeken.


11/52: ik vermoed dat het mijn twee favoriete huizen in de Brugse binnenstad zijn. Ons klein stukje art nouveau naast de O.L.Vrouw-kerk.


12/52: En wisten jullie trouwens dat het Arentshuis (in het Arentshof van de zuilen van de voormalige Waterhalle - jaja, er zit een lijn in dit verhaal) over zuilen in Egyptiserende stijl? Ewel, nu wel.


13/52: ook nieuw voor mij: ter hoogte van de Vismarkt staat (ligt) aan de overzijde van het water een beeld van Permeke. Hierzie:


14/52: in meer weetjes over dat toch wel opmerkelijke torentje ter hoogte van de bloedkapel ga ik mij toch eens moeten verdiepen. In de bloedkapel ook trouwens, want ik ben daar van mijn leven nog niet binnen geweest.


15/52: eindelijk eens wat anders dan gidserig gedoe. Een mens wordt wat freaky op den duur. Dit is de binnenkant van één van de studio's van het Concertgebouw. Naar aanleiding van een concert kwamen wij daar eens binnen. De foto is niet geweldig (en dat geldt ook voor de volgende), maar het was een mooie ruimte. Meer dan mij op mijn woord geloven zit er vermoedelijk niet in.


16/52: niet iedereen zal mij op mijn woord geloven als ik zeg dat het concertgebouw een mooi gebouw is. Maar ik vind het wel en het mag gezien zijn, zeker aan de binnenkant.


17/52: sinds nog niet zo lang (ik durf er niet voor wedden dat het 'kort' is), hangt er in de trappenhal van het concertgebouw een kunstwerk dat bestaat uit verschillende klokken. Mocht je er ooit komen: loop door naar de vierde verdieping en dan kan je ze perfect bewonderen.


18/52: de torens van Brugge in combinatie met de binnenkant van het concertgebouw en ondergetekende. Dat gebeurt al eens als je een foto van binnen naar buiten neemt als het donker is. Nu, ik ben weer mee. Dat is het bijzonderste.


11 opmerkingen:

 1. We hebben weer wat bijgeleerd.
  Van binnen mag dat concertgebouw dan wel mooi zijn, ik blijf het een lelijk gedrocht vinden aan de buitenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het eens met Menck hieronder eigenlijk...

   Verwijderen
 2. Ha, het concertgebouw vind ik persoonlijk een architectonische verrijking voor Brugge. Prachtig bouwwerk.
  En in het Minnewaterpark gaf ik madam Menck destijds de allereerste kus. Er is geen schonere plek om een relatie te beginnen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ewel, ik ook. Dat van het concertgebouw, hé, niet van madam Menck. Die heb ik nog nooit gekust en zelfs nog nooit gezien. Inderdaad wel een mooie plaats. Tijdens het cactusfestival?

   Verwijderen
 3. ik krijg precies goesting om nog ns naar Brugge af te zakken. Hopelijk gaat alles goed met je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent welkom, hoor. En neen, niet echt eigenlijk.

   Verwijderen
 4. Ik ben precies één keer in Brugge geweest maar telkens denk ik: ik moet er weer eens heen. Zeldzaam mooie stad vond ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem5/06/2014

  Mooie verzameling foto's van Brugge.. Er woedt zelfs een interne competitiestrijd gidsen in Brugge als ik de andere challengers zo lees. Ben ik blij dat ik als enige deelnemer in Hoogstraten woon :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie inhaalbeweging. De bloedkapel, ik ben daar ooit eens binnengeweest als schooluitstap. Later nooit meer... En het Concertgebouw vind ik ook wel een mooi gebouw, zowel vanbinnen als vanbuiten, alleen het staat er wat lomp.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 17/52 Zo wijs, ze lijken wel te zweven!

  BeantwoordenVerwijderen