28 mei 2014

Bellen blazen

Diep in mijn hart blijft er altijd een kind zitten. Een kind dat enthousiast naar haar kinderen van "kijk een regenboog" doet en "kom buiten kijken" roept en dan naar boven wijst waar een luchtballon over vliegt. De pubers doen hun best, ze komen kijken en doen enthousiast en denken vermoedelijk: "oh well, moeder krijgt het weer". Maar ik denk dat ze het later ook met hun kinderen zullen doen. Die op hun beurt hetzelfde zullen denken eens ze tussen de 11 en de 18 zijn. Dat laatste is een gok, ze zitten zo ver nog niet. Ik laat het weten wanneer hun innerlijk rologen wijzigt naar echt enthousiasme. Als ik het niet vergeet, de kans is niet onbestaande. Onthouden is niet mijn sterkste kant.

Ik vermoed dat veel volwassenen het regenboog- en luchtballonkind in zichzelf nog zitten hebben. Ik ben alleen niet zo zeker dat veel volwassenen het bellen blazend en kleurend kind nog in zich hebben. Dat is allemaal wel leuk en fijn als je eigen kinderen nog klein zijn. De weg naar even in hun kleurboeken kleuren ("geef nu toch EINDELIJK mijn boek eens terug, mama") en even bellen blazen is begaanbaar. Helaas worden ze groter en dan ben je bijna verplicht om een potje bellenblaas en een kleurboek voor jezelf te gaan kopen. Op kleurboekniveau bestaat het al, er zijn kleurboeken voor volwassenen. Ik vind ze echter nogal saai, dus ik heb het niet gedaan. Daarenboven kan ik zelf wel een beetje tekenen, dus een kleurboek heb ik niet nodig.

Op bellenblaasniveau is het andere koek. Je kan er natuurlijk om onder het mom dat het voor je kinderen is. Weten die winkeljuffrouwen veel. Maar dan moet je in het geniep gaan blazen. Tenzij je net als ik een ommuurd stadstuintje hebt. Overmorgen ga ik een potje halen. En dan ga ik stiekem bellen blazen in de hoek waar niemand mij kan zien.


19 opmerkingen:

 1. Ik kom mee blazen in dat hoekje, want het kind in mij is er ook nog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je kan ook van die grote kopen in de wibra, zalig

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie zegt dat bellen blazen kinderachtig is, maakt zichzelf blaaskes wijs. Wij blazen allemaal in 't geniep mee in uw tuintje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de winkel zag ik laatst een boek liggen: kleurboek voor volwassenen :-) En het liefst zou ik willen dat er een speeltuin voor volwassenen gemaakt werd, waar je lekker in kunt skelteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nog leuker dan bellen blazen:
  bellen blazen en je geen moer aantrekken wat anderen daarvan vinden!
  zalig :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem5/30/2014

  Het potje bijvullen doe je met een beetje afwasproduct en water. Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar ergens gaat dat toch nooit zo goed als hetgeen eerder in het potje zat. Maar kijk, ze hebben grote flessen in de Wibra naar het schijnt ;-)

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 7. Anoniem5/31/2014

  En? Veel bellen geblazen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was toch wel vergeten dat ik vrijdag moest werken, zeker?

   Verwijderen
 8. Zo vind ik het nog wel eens leuk om op de trampoline te springen. En dat lukt hier helemaal niet in het geniep. Bovendien krijg ik dan ook nog eens commentaar van mijn jongste dochter als ik er mij weer eens aan waag, maar ach, who cares...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voila, geen enkele reden om je in te houden ;-)

   Verwijderen