29 mei 2014

Photo challenge 21/52

Als bijna rasechte Bruggeling zou ik vandaag eigenlijk een foto moeten plaatsen van de Heilige Bloedprocessie. Ik kan mij alleen niet meer herinneren wanneer ik die voor het laatst zag, dus het zal ook niet voor vandaag zijn. Ik denk nochtans elk jaar dat ik maar eens moet gaan kijken, maar blijkbaar is de 'moet' er teveel aan, dus ik laat het maar voor wat het is.

Een andere foto dan maar. Eentje waarvan ik moet toegeven dat hij niet van deze week is (ik zal het maar toegeven vooraleer één of andere snodaard opmerkt dat er geen groen aan de bomen hangt), maar wel toepasselijk. Soms heeft men in het leven van die momenten waarop je denkt: springen of niet? Dat moet deze eend ook gedacht hebben. Hij staat meer dan 3 m hoog trouwens. Maar anderzijds heeft hij het geluk dat hij kan opvliegen vooraleer hij neerstort. Lucky bastard.


7 opmerkingen:

 1. ik vraag me nu af wat die eend dan uiteindelijk gedaan heeft......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop voor hem dat ie wegvloog. Het is eenzaam aan de top.

   Verwijderen
 2. Even worse? Ik heb de Heilige Bloedprocessie nog nooit gezien.

  Anders dan eenden hebben mensen dan weer het geluk dat ze in staat zijn om na te denken en te beslissen om _niet_ te springen. Allez gij, van drie meter hoog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik spring niet van 3 m hoog, zulle. Ik breek een been.

   Verwijderen
 3. Anoniem5/30/2014

  Ik werd als kind geregeld mee gesleurd door mijn moeder om die stoet te gaan bekijken. Pff ! Dus nu ga ik zeker niet meer.
  3 meter vind ik ook niet hoog genoeg om te springen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem, denk ik, zeker niet meer dan 2 keer gezien. Eigenlijk zou ik nog wel eens willen gaan, hoor. Volgend jaar... Of het jaar daarna...

   Verwijderen
 4. Anoniem6/02/2014

  Doet me denken aan Randy Crawford.. die foto. Ja, kan er niks aan doen dat het liedje "One day I'll fly away" door mijn hoofd speelde..

  BeantwoordenVerwijderen