16 mei 2014

Photo challenge 20/52

Volgens het weekmenu dat elke week in mijn virtuele werkbrievenbus valt, was het deze week week 20. Er stond vandaag iets op het menu waar ik niet echt zin in had, dus ik at een broodje. Het feit dat ik te lui was om vanmorgen mijn boterhammen te smeren, was hier schuldig aan.

Tot zover het interessante luik van mijn verhaal. Ik ga nu nog een beetje zagen. Daar knapt een mens van op, naar het schijnt. De medemens hoogst waarschijnlijk niet, maar u mag gerust de zaal verlaten.

Ik voel mij leeg. Ik mis de helft van mijn dagen. Er is iets en ik kan het niet pakken want het is weg. Ik heb constant het gevoel dat ik dingen moet doen om mijn dagen te vullen. Ik ben vrolijk op twitter, maar daar kent bijna niemand mij echt. Ik blijf weg op facebook, want daar ga ik door de mand vallen. Die kennen mij (bijna allemaal) wel echt. Op het werk ben ik ongeduldig en heb ik zin om sommige mensen op hun gezicht te slaan. Mijn verdraagzaamheidsgrens is opvallend laag. Ik wil niet zijn waar ik nu ben.

Dus wat doet een mens dan om zich beter te voelen? Schoon schip maken. Bij gebrek aan een schip, nam ik mijn huis. Wat u hieronder ziet is een unicum. De laatste keer dat dit leeg was, is vermoedelijk zo'n 5 jaar geleden. Toen verhuisde ik, met het oog op het echt opkuisen en inrichten van mijn definitieve slaapkamer, een berg dozen naar beneden. Die bleven hier staan tot een maand of 2 geleden en toen gingen ze weer naar boven. Maar niet naar mijn slaapkamer, dat zou al te gek zijn. Onmiddellijk daarna (als in: 5 minuten) besloot ik dat het tijd werd voor een tripje naar het containerpark en zette ik de gang vol weg te gooien rommel. Die hier dus twee maanden bleef staan. Maar deze week ging het gebeuren. En het gebeurde. Met de hulp van iemand die al even tuk is op containerparkbezoeken. Elkaar wederzijds oppeppen heet dat. En nu, nu is hij eindelijk leeg, mijn gang. Ik schrik er nog elke morgen en avond van.

Kan je nagaan hoe erg ik zal schrikken als de hall ooit eens afgewerkt raakt.
Help mij trouwens onthouden dat ik nog eens de spinnenwebben van het plafond af moet halen? En die planken nog naar boven moet doen? Dat van de muur en de afwerking rond de deur weet ik nog. Ik dank u zeer.


32 opmerkingen:

 1. Anoniem5/16/2014

  Ik word hier even stil van. Ik hoop maar dat de gang snel weer een rommeltje is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn god, ik niet, eerlijk gezegd. Ik wil vanaf nu weer gaan opbouwen.

   Verwijderen
 2. zagen helpt! doe maar voort!
  uwe vloer is geweldig!
  ge komt er wel door!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas heeft de vloer ook een paar lelijke vlekken en is hij hier en daar nogal kapot. Ik weet niet zo goed wat ik ermee ga doen.

   Verwijderen
 3. Anoniem5/17/2014

  Ik noem het ventileren en doe dat ook op regelmatige basis. Het help wel echt dus doe maar.
  Ik ben jaloers op je opgeruimde gang, maar mijn schat is er aan bezig. Ik hoop ook zo'n foto te kunnen zetten binnen 5 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat was hier ook jaren zo, hé ;-) (en de boven dan... :-O)

   Verwijderen
 4. Ik heb de helft van mijn blog al volgezaagd, who cares als je het maar kwijt bent ! 'k Begrijp het gevoel trouwens heel goed.
  Mag ik nu zeggen dat je een mooie trap en hal hebt. Alleen de witte en bruine deur (waarschijnlijk van de vorige bewoners) snap ik niet echt. En nu ik toch bezig ben, die bruin-bruine trap ook niet. Ik zou alle hout laten zandstralen denk ik.
  Maar waar bemoei ik me eigenlijk mee. Sorry !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een huis uit de jaren '30 en de vorige eigenaars waren in de '90, dus veel is er niet meer aan gedaan. En ik schilder niet zolang niet alles gepleisterd en in orde is, dat is zonde van mijn werk. De trap wordt nog wel afgeschuurd, hoor. Hoewel ik niet persé iets tegen dan bruin heb, heb ook zulke oude meubels, dus het past wel samen allemaal.

   Verwijderen
 5. en het voornaamste: helpt het opruimen? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je vergat nog 3 platen tegen de trap op te ruimen.
  *rent snel weg*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. *zit achter je met een deegrol*. Ik krijg ze niet alleen naar boven, morgen zijn de kinderen terug, kunnen ze helpen ;-)

   Verwijderen
 7. Een hele dikke knuffel, ik denk aan je. En als opruimen helpt om je beter te voelen, Go Elke!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nu met een glaasje wijn op een tree op de trap genieten van het opgeruimde uitzicht. (Vergeet geen schoteltje met lekkere hapjes! ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik mij toch in de zetel zet dan, dat is comfortabeler. :-)

   Verwijderen
 9. Anoniem5/17/2014

  Wat een lange gang :)
  Gooi alle ellende er maar uit hoor. Letterlijk en figuurlijk.
  Daar knapt alles van op haha...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat naast de trap is de helft, de rest ligt er nog voor. Allé, achter mijn rug dus ;-)

   Verwijderen
 10. Reacties
  1. Ik vind hem ook wel mooi, maar helaas is hij niet zo'n geweldige staat...

   Verwijderen
 11. Dikke knuffel! Hopelijk geraakt het hoofd eventjes zo leeg als de gang en geraken de spinnenwebben er ook weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je krijgt nergens zo'n leeg hoofd van als van je huis opruimen. Misschien moet ik toch je voorbeeld maar eens volgen, Elke.
  Jammer dat je niet goed in je vel zit... Hopelijk knap je weer snel op.
  Ik wens je moed en vertrouwen,
  Liefs Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wou dat ik ook ging ruimen als ik me slecht voelde.
  Hopelijk voel je je snel weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het helpt wel, hoor, dat opruimen. Helaas gaat de opruimwoede altijd weer snel over.

   Verwijderen
 14. Ah, maar gij hebt tenminste ne gang. Ik heb een open huis en ben rommelig en lui en heb een hond en kat en kinderen. Gij kunt tenminste de deuren van uwe gang sluiten.

  Mijn lief zegt altijd: " een opgeruimd huis zorgt ervoor dat mijn hoofd ook helderder is.' (hij is dus zelden helder) Ik hoop dat het bij heeft geholpen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben wel blij met de gang, er kunnen fietsen in :-)

   Verwijderen
 15. Wanneer ik me echt slecht voel wil ik vooral niet thuis zijn. Dan ga ik wandelen, fietsen, ... zolang het maar ergens anders is dan thuis, waar de muren op mij afkomen. Ieder heeft zijn manier om dingen te verwerken, zeker? Hoe dan ook: opruimen kan eens deugd doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben graag thuis en zelfs graag binnen als het slecht weer is, maar ik kan mij voorstellen dat anderen dat maar niks vinden.

   Verwijderen
  2. Dat moest dus zijn: als het goed weer is. Anders is het niet raar natuurlijk ;-)

   Verwijderen
 16. Anoniem5/22/2014

  Mooie gang ! Verluchten en leeg maken helpt, ook al begint het bij een gang :-)

  BeantwoordenVerwijderen