8 mei 2014

Tanden

Deze week stond een tandartsbezoek op de lijst. Zo over de middag, want hij werkt altijd alles vlotjes en op tijd af. Ik was was ongerust, want er was een stuk tand afgebroken en de tand was al niet echt in geweldige staat meer. Ik vreesde dus een tandtrekking, en ik was de vorige nog lang niet vergeten. Die ging gepaard met een afbrekende tand, een wortel die er niet uit wou en het sleuren met 3 man aan mijn arme kaakbeen. Tot twee keer toe, want de vorige was al de tweede.

Tot mijn grote verbazing bleek hier 'enkel' een stifttand nodig. Voor bijna 700 euro ben ik er vanaf. *kuch* Tot mijn nog grotere verbazing moest er een ander tand uit. Een wijsheidstand.
'Nu?' piepte ik
'Ja!' zei hij
'U bent misschien vergeten dat het de vorige keer een hele tijd duurde en dat jullie er met 3 aan werkten, maar ik nog niet hoor', zei ik.
'Dat weet ik inderdaad niet meer, maar er begint mij iets te dagen', zei hij. Maar hij haalde toch de injectienaald boven.
'Er zitten toch geen weerhaken aan de wortels?' piepte ik opnieuw.
'Neen hoor, het zal snel gebeurd zijn', zei hij.

10 seconden na het werken van de verdoving was hij eruit. Mijn wijsheidstanden laten duidelijk sneller los dan gewone kiezen (al is dat wat overdreven, de eerst hebben ze er 25 jaar geleden uit moeten boren). Ik zal hier maar geen conclusies uit trekken over de snelheid waarmee wijsheid mij verlaat. Dat lijkt me beter voor iedereen.

20 opmerkingen:

 1. Zo snel, en voor een prijsje! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOh schrijft da nu niet, ik moet ook ne wijsheidstand laten trekken en stel dat steeds uit omdat ik bang heb voor uw eerste gruwelscenario!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry... :-/ (toch maar rap werk van maken, dan ben je er vanaf)

   Verwijderen
 3. tandpijn is toch van de ergste pijn die er is!
  ik moet altijd denken aan "is it safe?" :-)
  http://youtu.be/dG5Qk-jB0D4
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal vanavond eens kijken, nu moet ik helaas vertrekken. Ik heb zelden tandpijn eigenlijk, dat is zo een beetje mijn probleem. Meestal is het al te laat vooraleer ik het voel.

   Verwijderen
 4. Anoniem5/08/2014

  Djeezes, 700 euro ? Daar bijt je toch je tanden op stuk, niet ? (sorry, kon dit niet laten liggen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liever niet, als het voor jou gelijk is ;-)

   Verwijderen
 5. Ik had verleden week ook een af gebroken tand, bleek dat al een stifttand te zijn en moest de wortel er uit. Maar 700 euro voor een stifttand daar heb ik toch vragen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er al twee helemaal weg ook. Bij de ene een brug, de andere maar zo gelaten omdat het ver genoeg zat en dus niet zichtbaar is. Het is 675. Ik dacht dat rond de 600 zo'n beetje de prijs was. Neen?

   Verwijderen
 6. Waarom kost dat eigenlijk zoveel geld? Is het materiaal zo duur? En moet je dat allemaal zelf bekostigen of krijg je nog iets terug van de ziekenkas? Zelf heb ik onlangs een gaatje in een kies moeten laten vullen... mijn eerste :-) Maar toch ook confronterend. Iets met leeftijd en aftakeling en zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je eerste, dan heb je zeker geen klagen. Ik heb geen sterk gebit, helaas. Mijn kinderen hebben meer geluk.

   Verwijderen
 7. Ongelooflijk hoe duur de tandarts is. Laatst ging ik op controle en hij vroeg of hij dat minuscuul stukje afgebrokkeld tand niet moest herstellen. Ik zei waarom niet ik zit hier nu toch. 100 euro voor nog geen halfuur pleisterwerk pleasethankyou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat?! Dat lijkt mij wel erg veel geld. Van stifttanden en bruggen (mijn vorige probleem kostte 1600 euro omdat een stifttand niet kon, ben ik even blij dat het 'maar' 675 is) wist ik dat, maar dat klein stukje?!

   Verwijderen
 8. Troost je: mijn wijsheidstand diende operatief te worden verwijderd. Ik kan je verzekeren dat strakgespannen zenuwen mijn deel waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij zijn er maar twee verstandskiezen doorgebroken en ook maar voor de helft. Dat zegt wel genoeg, denk ik ;-)
  Je hebt het gelukkig weer achter de rug. Wel veel honderd euries lichter..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van die 700 euro trek je toch nog terug, hoop ik?

  BeantwoordenVerwijderen